"Onion šťastie" - Allium
Video: Rôzne zelenou cibuľkou
Allium (lat.Allium) - rod, vrátane trvalých a baňaté trvalých a bylinné (s nerozvinutých žiaroviek) rastlín. Existuje niekoľko sto druhov, medzi ktorými sú jedlé a ozdobné rasteniya- niektoré typy kombinujú obe vlastnosti - napríklad, je známe, že veľa pažítka a cibule Slizunov. Ale väčšina z týchto nezvyčajných rastlín - sú stále vzácne hosťami našich chalúp.Pred niekoľkými rokmi som bol s veľkým záujmom objavovať nádherný svet dekoratívnych luky. Od tej doby sa moja malá kolekcia pravidelne aktualizovaný s novými vzorkami. Bez toho aby sme sa púšťali do veľmi botanickej detaily, by som chcel dnes predstaviť vám niektoré z týchto krás - možno niekto je tiež záujem o tieto rastliny. Verte mi, že si zaslúži, aby zdobenie naše postele!
Nech mnoho Allium kvet krátko a po odkvitnutí, väčšina z nich stratí svoju príťažlivosť, ale mali by byť zasadené, a to aj za týchto krátkych okamihov krásy. Na konci, väčšina cibuľoviny chová rovnakým spôsobom - ale kto odmietne narcisy či tulipány len preto, že ich prchavé kúzlo? A luky ...
Tu cesnak žltý - jeden z pozdnetsvetuschih dekoratívnych luky: Mám to jednoducho vyschol. Kúzelné "fontány", nie?
Video: Výsadba cibule
Tu je ďalší - ako on forma kvetenstvo, kvitne v rovnakom čase (koncom júla - začiatkom augusta). Bohužiaľ, nemôžem určiť jeho názov - balenie žiaroviek je stratený bez stopy, a spolu s ním zmizla a tajomstvo názvu bielej kúzlo)) Kto vie - povedz mi to!
Všeobecne platí, že v rôznych dekoratívnych luky, nie je odborník, pochopiť zložité. Okrem druhu na predaj sú prezentované a hybridné formy, a informácie uvedené na obale často buď nie sú v zásade alebo všeobecnej povahy - informuje o zvláštnostiach poľnohospodárskych postupov rodu (Allium) a nie viac než to ... ale obdivovať rastliny, ktoré sa nezastaví, samozrejme)) Pozrite sa napríklad na konci júna kvetu Allium multibulbosum
Táto rastlina je skôr pre vyznávačov klasiky)) a avantgardných fanúšikmi zrejme ocenia hybrid vlasy, vytvorené na základe cesnak Viničné - Onion vinice alebo vinogradnichnogo:
On tiež sa objaví v celej svojej kráse v druhej polovici júna, ako Allium siculum, charakterizované pomerne veľké a výrazné kvety:
Vyzerajú nič horšie ako mnoho záhradných kvetov, sa zhodujú:
Allium azureum - blue bow - moja stará láska :) Vyzerá to úžasné, v záhone, kde jeho modré kvetenstvo dobre harmonizuje s mnohými záhradných rastlín. Aj tento rok sa predvádzal v blízkosti holandských cibuľovín dúhoviek
Allium roseum (tak ako tak, to bolo pod bolo toto meno predané žiarovky, aj keď kvety na obale je nápadne jasnejšie ako vľavo na skutočnosť). Rastie v mojej ružovej záhrade a je dokonale v kombinácii s nízkymi ruží.
Tento vzduch tvorí žiarovku cibuľu
Ale Allium atropurpureum, efektné intenzívna tmavo fialový kvet farba, tvar semien struky, ktoré dozrievajú semená ako konvenčné prove
Tie zdobia kvetenstvo, a to aj v čase, keď na prove už slabne (btw, že stonky kvetín okrasných cibuľa môžu zasushivat a použité v zimných kytíc)
A ak nemôžete ignorovať tú delikátnu kvety
Kvitnú koncom mája - elegantný guľové kvetenstvo pri nízkej (10-12 cm) špice. Pokiaľ ide o Chápem, že je hybridný formáty v predaji dochádza pod názvom Allium `Graceful`.
To nie je v žiadnom prípade všetci, samozrejme. Ale dúfam, že ste chceli usadiť vo svojich záhonoch týchto krásnych rastlín. A ty taky:
- Módne slide - allyary
- Cibule alebo Allium
- Dekoratívne Bow "Allium"
- Cibuľa dekoratívne alebo Allium
- Allium - pestovanie a starostlivosť
- Dekoratívne luk: viac než užitočné byliny
- Dekoratívne cibule Allium
- Roky cibule
- Allium nutans ako nájsť fotky
- Druhy dekoratívnych luky
- Pestovanie cibule Slizunov: Tipy a triky
- Allium - dekoratívne luk