Penstemon dlho
Táto obľúbená kvetina nemožno nazvať, neviem prečo, ale takmer nemožno nájsť v našich kvetinových záhonov. Podľa môjho názoru, kvetinárstvo márne zanedbávať tento závod, pretože má mnoho výhod!
Stručne spomenúť fakt, že dáva prednosť voľné, úrodnú pôdu, neznesie stagnácii vody v koreňoch, ľahko sa tolerovať krátke obdobie sucha. Zasadil jeho najlepší na slnečnom mieste, ale môže byť v ľahkom polotieni. Všetky typy sú ľahko množia semenami, niektoré z nich - delením odnoží, niektoré z nich - z odrezkov.
A teraz by som sa rád podelil o osobné skúsenosti o Penstemon. Na hornej fotografiu Hybrid Penstemon Anthony zmesi. Stopka 50-60 cm výška, kvitnú v harmónii, dlhý. V horúcom a suchom počasí, to trvá asi mesiac, a ak je chladné a vlhké, potom 15-20 dní dlhšie! Akonáhle kvety majú uschnuté, som orezať stonky, opúšťať niekoľko získať semená. S týmto re-rozkvetu (neskoré leto), je viac priateľský. Je to práve táto odroda má jediný podzemok, z ktorého ponecháva veľa strieľa, takže sa množia delením ker nebude fungovať - iba z odrezkov alebo semená. Tu na pestovanie semien povie viac. Aj zasiať je pred zimou, priamo v otvorenom teréne. Skoro na jar semená začnú rásť, obzvlášť svižné mladý čas Penstemon získať silu a kvitnú spolu so staršími rastliny v máji! Tieto - jednotky, a druhá vlna kvitnutia môže byť 50 až 100%.
Video: Sow Penstemon trvalka a ročné PART 1
Čo sa mi nepáči tento druh - 4 roky života plytkých foriem rastlín menej výhonkov a kvetov. To znamená, že je potrebné pravidelne aktualizovať. Ale ako krásne farebné lúka penstemonov kvitnúce náhlenie, sladká vôňa, ktoré vyžarujú. Mimochodom, sú to nádherné vázy život, ak prerezávanie končeky stoniek a meniť vodu každý deň, stáť po dobu až 2 týždňov.
Video: Penstemon (Penstemon) Sem. krtičníka
A to je môj obľúbený - zarastený Penstemon Kokkineus. V našich klimatických podmienkach je potrebné čiastočný tieň, takže rastie v mojej záhrade. Čo sa mi na ňom páči, je jeho kontinuálna kvitnutia. Akonáhle zvädnutých kvetov na jednom nakrúcaní okamžite pripravila nový, puk. Bush nikdy bez kvetov. A okvetné lístky sú mimoriadne jasné, korálovo šarlátový.
Sú to Penstemon ma usadil. Chcem pridať túto spoločnosť a naperstyankovy, tam sú odrody s krásnym vínovo zeleň. A tie rastú Penstemon ktoré odrody páčia najviac?
Penstemon: opis, reprodukcia, použitie, starostlivosť, foto
Zephyranthes - jeseň šafran
Borák
Helenium hupa
Primula Viale
Naivný kúzlo sedmokrásky
Rafinovaný Echinacea snímke
11 Best jar sa groundcover na slnečných oblastiach
Agerát starostlivosť
Echinacea purpurea
Pestovanie Hoya
Rozmnožovanie gloxinia