V ríši machov
Video: Izbové rastliny / Čo Problém nastáva pri nákupe zariadení v obchode?
obsah
Vlani na jar som hovoril o tých úžasných "obrazy", ktorá čerpá prírodu pomocou machov a lišajníkov - tu. No, dnes pri pravidelnej prechádzke s Alenka opäť narazí na skutočné kráľovstvo machov.
Video: Ústav šíri Moss rodinu. Štrukturálne rysy života, hodnota mhov.AVI
Sneh stále prichádzajú, a zelene kysne a priťahuje väčšiu magnet :)) Bohužiaľ, nie som silný v týchto typov vegetácie, takže môžem len užívať ich krásu, robiť fotografie a podeliť sa o svoje skúsenosti. Bol by som vďačný, keby niekto z odborníkov na mojich obrazov učí vzorky našej flóry a hovoriť o nich v detaile.
Napríklad, tu je taký zázrak - či už lišajník alebo húb ... Niečo v nej je cudzinec, že jo? :))
Tu to úžasné, "huby" bok po boku s ostatnými, aj neobvyklých a zaujímavých lesných obyvateľov (ktorí ho poznajú a môžu povedať, že sme zistili, odpovie!):
Tam sú tiež menej bizarné jedinci, ale nemenej pekný:
Je to práve táto "vankúš", a tak chcú pohladiť)) a nádherné farby - stlmený striebristo-zelená:
A ten, ktorý rastie v blízkosti, - jasne zelené, aj keď forma dvoch druhov sú si veľmi podobné. Opäť platí, že otázka pre tých, ktorí poznajú machy: jedná sa o rôzne formy rovnakej rastline alebo vo všetkých rôznych typov?
Samozrejme, že to je nie všetky machy a lišajníky, ktoré rastú na našom území. Ale my a prechádzka bola pomerne krátka)) Myslím, že v krátkej dobe, keď sa roztopil sneh úplne Táto galéria sa výrazne zlepšila.
A páči sa vám machy?
Ach, aká orchidea! Správa o návšteve výstavy
Rose spálne
Získavanie
Dnes mám dvojnásobnú radosť !!!!! Rozkvitla môj gibiskusiki
Machy a ich biotopy
Ako vytvoriť zelený povlak machu
Machy a lišajníky
Kľúčovým mach
Rastliny
Žijúci drevín
Rysy rozmnožovanie papradie