Aloe aristata
Má láska k sukulentných rastlín začal s úvodom do tohto druhu aloe. Pred niekoľkými rokmi jeden môj priateľ ponúkol, aby ju zakrpatené rastliny získané pri príležitosti v niektorých babičiek. Dlho som pochyboval životaschopnosť závodu, ale to je tak nejako prežil. Potom, čo sa pozrel do príručiek, som sa dozvedel jeho meno - aloe aristata.
Po nejakom čase, rovnaký priateľ ma záhadou, Odoslanie fotografie rastlín, ktoré sú veľmi podobné bane, ale pod obrázkom bol titulok: Haworthia. Niekoľko hodín som strávil Ryšková cez obrovské rozlohy internete pri hľadaní pravdy. Ukázalo sa, že tam naozaj je Haworthia (hawortia herbacea) Je veľmi podobná aloe aristata (aloe aristata), Ale v ich vzhľade tam sú niektoré veľmi, veľmi významné rozdiely:
- Aloe aristata dostal svoje meno kvôli prítomnosti belavého threadlike antén (awns) na špičkách listov (mojej aloe oni dosiahnu 1,5 cm). S vekom, chrbtica vyschne / prerušiť, ale vždy prítomný na mladé listy. v hawortia herbacea nie sú, alebo sú zle vyjadril.
- Aloe aristata - jeden veľký závod, jeho listy s vekom dosahujú dĺžku 10 cm a viac. Nawortia herbacea kompaktnejší, je ľahké tvoriť deti, nie sú v rozpore s rastom materskej rastliny.
- v haworthias herbacea na hornej strane listu je jasne viditeľný pozdĺžny výkres, aloe list má táto strana je jednotná, a to len v hornej polovici sú biele kopčeky.
- Spodná časť plechových Haworthias má pozdĺžne rebro, zatiaľ čo aloe trnový to hladký, oblúkovito zaoblené.
Ak by ste mali pochybnosti o mene svojich aloe haworthias, dúfam, že po mojom porovnávacie analýzy, ktoré zmizli.
Odporúčania pre starostlivosť o:
Zalievanie. zalievanie režim je silne závislá na veku aloe, pôdnej štruktúry a veľkosti potu. Dospelý vzorka listov pokrývajú celý povrch pôdy, rozprávanie na okrajoch hrnca, takže štandardné odporúčanie napojená ako sušenie vrchnej vrstvy pôdy sa stáva ohromujúci.
V lete by som odporučil zalievanie aloe aristata často a hojne. S nedostatočným zalievanie spodné listy zmäknú, vráskavá a postupne chradnú. Pre kontinuálne peresushke hlinené hruda môže úplne uschne korene rastlín. Počas zimného obdobia zavlažovania by mal byť obmedzený: na chladnom parapete by mal navlhčila pôda je extrémne zriedkavé (asi 1 každé 2-3 týždne), pri izbovej teplote pod žiarivkou nie je väčšia ako 1 sekunda za týždeň.
Teplota. Aloe aristata nemá jasne definovaný dobu odpočinku. Pokiaľ ju dať na chladnom parapete v zime, bude závod pauza v raste, pri izbovej teplote pod fluorescenčným osvetlením bude aj naďalej rásť.
Pôdu. Sukulenty Aj použiť zmes zostávajúcu po transplantácii iných rastlín (napr odpad pôda) a neobsahujú rašelinu, uistite sa, že pridať do piesku. Pot z aloe by mala byť plytká a široká dosť dlhých listov tejto rastliny nesnažila sa nakláňať dole. repotted som o tom raz ročne. Hnojivá neboli použité.
Vlhkosť. Postrek potrebuje. Aloe dokonale zladiť s letnej horúčave, ale ak ste to cez zimu ústredného kúrenia batérie, nečudujte sa, že špičky listov sčernie a uschne.
Osvetlenie. Aloe trnový zmestili všetky orientácia obrazovky:
- V zlých svetelných podmienkach alebo pod žiarivkovým svetlom zásuvky je jasne zelené, šťavnaté a mastný, ale rastlina nie kvetu.
- Vzhľadom k tomu dostatok slnečného svetla socket získanie tmavo zelenú farbu, niekedy sa stáva špinavé hnedé, ale v neskorom jar - začiatkom leta, bude vám metla červených kvetov.
Pri výbere umiestnenia, rozhodnúť, že pre vás je dôležitejšie - jasný veselý závod alebo mrazené, ale prekvitá.
Rozmnožovanie. V aloe trnový v dospelosti objavia deti. Oni vyliezť zo zeme vedľa mäsité stonky materské rastliny a (ak je zlou starostlivosťou alebo v dôsledku prirodzeného odumieranie spodné listy) na exponovanom spodnej časti stonky.
Ak starú kópiu veľkého aloe tŕňovej, potom vzhľadom na nedostatok svetla a obytného priestoru deti môžu zomrieť pod vrstvou lístia z materskej rastliny. Ak ste v tom, že bez ohľadu na to, čo chcete, aby mladé potomstvo si ju oddeliť od sestra.
Majte na pamäti, že silný stonka pestuje aloe je veľmi krehká! V prípade, že transplantácia nešťastnou náhodou prerušiť, odstrániť niektoré zo spodných listov, rezať ostrým nožom zošrotovanie mieste a nechajte uschnúť na jeden deň. Potom sa môžete bez obáv dať stonka zrelé rastliny v pohári s vodou, alebo v byte hrnca s vlhkou krajín, a posielať deti do chovu v malých pohárikoch (pozemok + piesok 1: 1), prístrešok pre úspešné zakorenenie potrebné.
Škodcami. môžu byť ovplyvnené mealybug.
2002
© HomeFlowers.ru. Všetky práva vyhradené. Dotlač a akákoľvek zmena týchto materiálov bez predchádzajúceho písomného súhlasu zo stránky zakázaný!
Ako pestovať aloe vera
Starostlivosť o rastliny aloe
Borovica aristata
Nie všetky aloe listy liečivý ako si vybrať
Aloe
Aloe rozrástla
Aloe - kvitnúca rastlina
Aloe v mojej záhrade
Ako pestovať aloe
Transplant malé aloe
Starostlivosť Aloe
Aloe