Záhradná hortenzie v zámku "Aivazovsky"
Tento rok v júli, okolnosti ma zase viedlo k zdraviu a fitness komplex "Ayvazovskoe", kedy bolo takmer pokladanie hortenzií Garden dokončená. A ja som bol opäť šokovaný tým, čo videl! Skutočnosť, že prvé Hortenzie objavil v parku v roku 2006, ale skutočný záhradné hortenzie položený v rokoch 2012-2013. Výsadba hortenzie celom parku ešte nie je dokončená.
8 druhov a viac ako 20 odrôd! Pôsobivé dokonca samy o sebe len niektoré údaje, nehovoriac o rastliny! Tam budú vysadené viac ako 1000 rastlín, vrátane nielen na území záhrady hortenzií, ale mixborders pozdĺž tratí v celom parku!
Hortenzia sa mi o nič menej pôsobivý ako rododendrony v japonskej záhrade. Vedel som, že hortenzie - skutočná kráľovná letná záhradka, ktorá sa premení polotieni jeho rohy v rozprávke, ale víla záhrada hortenzie v LOK, Ayvazovskoe "zdalo nereálne.
V mojej hlave mentálne "pozametal" všetko, čo som vedel o hortenzií. Pred viac ako 200 rokmi, táto rastlina bola dovezená z Japonska do Európy a teraz zažíva ozajstnú renesanciu.
Botanický názov rodu "gidrangeya"Pochádza z gréčtiny a znamená"milovník vody".
Rod Hydrangea (hortenzie) Z rodiny hortenziovité (hortenziovité) Má viac ako 80 druhov kvitnúcich vždyzelených aj opadavých kríkov, ktoré sú bežné vo východnej Ázii, Severnej a Južnej Amerike.
V kultúre na Ukrajine a v Rusku používať iba listnaté druhy a odrody s veľkými listami a veľkými, sférické, ploché corymbosa, husté paniculate kvetenstvo bielych, ružových, modré, modré kvety, ktorého farba sa mení s vekom. Povlak pnúcou kvety určené prítomnosti hlinitých solí v pôde, ktoré majú byť zmiešané do závlahovej vody, raz za dva týždne. Tak v kyslých pôdach (pH nižšie ako 5,5), kvety sú modré, a neutrálny, mierne zásadité - ružová. Kvetenstvo je zachovalý v živote váhe.
A ja si myslím, ak sa meria na popínavá metolchatoy (hortenziepaniculata) - .. Tall ker, pôvodom z južnej Sachalin, Kurilské ostrovy, Číny, Japonska, výšky 3-7 m listy sú 5-15 cm dlhé kvety sú biele, zhromaždili v širokom tmavovlasý dlhej laty 15-25 cm v kvete jún-august. Odrody tohto typu sa líšia od seba navzájom podľa veľkosti a tvaru kvetenstvo, kvitnutia a hustotou veľkých sterilných (sterilné) kvety.
Hydrangea paniculata pomerne vytrvalý, ale v severných oblastiach, ktoré potrebujú prístrešie počas krutej zimy. Používa sa pre voľne rastúce, jedinou radou kríkov (predovšetkým malebné záhrady hraničí stopy) na ročné života vázy na pni starých konárov.
Budúci bol Hydrangea macrophylla záhrada (hortenziemacrophylla) - .. ker pôvodom z Japonska a 2 m na výšku ponecháva dĺžke 20 cm Sterilná rozovye- kvety kvitnú v júli a auguste. Existuje veľké množstvo druhov a foriem.
Hydrangea macrophylla malozimostoyka. Črepníkové odrody na prvých mrazov vyžadujú spoľahlivý úkryt pred vstupom do ich priestorov. Na juhu sa používa pre voľne rastúce, kvitnúce, črepníkové, jediný žijúci izgorodey- kultúra - v dekorácii terás, terasy, balkóny.
Prvýkrát som sa zoznámil s Oakleaf hortenzie (hortenziequercifolia) - .. ker na výšku a 2 m listy sú hlboko vyjmú (5 až 7 noža) spadajú bronzové-fialové s dĺžkou 20 cm, kvety sú biele, sterilné po odkvitnutí získať ružovkastá zhromaždené v kužeľové dĺžke lata 25 cm.
Len potriasol nezvyčajné krásy Sargent hortenzie (hortenziesargentianasyn. H.asperasubsp. sargentiana) - .. vzpriamený zvyk ker pôvodom z Číny s hustou husto dospievajúci strieľa do výšky 3 m Listy široko, pílkovité, tmavo zelená, husto pubertálne dĺžku 25 cm centrálnej kvety modrá, fialová, obklopené sterilných bielych kvetov (niekedy stávať svetlo fialová), v plochých corymbs 23 cm priemer kvitnú v auguste.
Hardy. Sargent hortenzie najmenej známy, ale to bola ona, kto má najkrajšie listy a púčiky všetkých hortenzií. Dobré soliternyh a skupinových výsadieb.
Hortenzie strom (hortenziearborescens) - .. Ker domáci v Severnej Amerike, na výšku 1 až 2,5 m dlhými listami 6-20 cm Kvety sú veľmi hojné, biele alebo slabo smotanovej veľkých štítov s priemerom asi 12 cm, kvitnú od júna do októbra.
V centrálnych a severných oblastiach natáčaniach v krutých zím matná viac, ale zotavil. Používa sa pre voľne rastúce, kvitnúce, jedinou radom živých plotov, znáša tvrdú prerezávanie a strihanie.
Veľmi dlhá doba, na rozdiel od všetkých vysadenej hortenzie Chereshkovaya (hortenziepetiolarissyn. H. anomalasubsp. petiolaris)-. Krovité viniča rodák vyliezť z juhu ostrova Sachalin, Číny, Japonska, dĺžka až 15 m voľným, corymbosa, 15-25 cm dlhé kvetenstvo sa skladá z veľkého územia, tsvetkov- biele kvety v júni a júli od 5-6 rokov.
Odolať bez významného poškodenia klímy centrálnych a dokonca severných oblastiach. Použité na vytvorenie kvitnúcich životnej vertikály na stenách.
- Ako transplantovať hortenzie na jar?
- Správna starostlivosť o záhradné hortenzie
- Hortenzie na fotografiu, ako aj na záhrade, bude zdobené kvetmi collection
- Elegantný Hydrangea Annabelle
- Hortenzie pink brčál - jedna z najcennejších odrôd hortenzií
- Hortenzie v záhrade - spleť farieb
- Ako zasadiť a pestovať na záhrade hortenzie
- Hortenzie
- Biela guľa hortenzie
- Pestovanie hortenzií
- Zasadil hortenzie
- Chcem pestovať hortenzie domov