Hlavné pravidlá jesennej výsadby žiarovky
Jeseň - horúce čas pre záhradkárov. Je čas cítiť smutný povzdych, pripomínajúce minulé leto a vyhrnuli rukávy - práca pred zimou mnoho ďalších! Jedným z najdôležitejších - jesenné výsadba cibuľovín. Nemýľte sa, veriť, že len niečo a je potrebné - aby sa uvoľnili na zem a držať sa ho žiarovku. Takže sa pestovatelia, neberie do úvahy potreby rastlín, ale nemáme radi?obsah
Potom, čo sa rozhodol povedať všetko, čo viem o jesennú výsadbu žiarovky, bol som konfrontovaný s problémom. Náš klub má v kombinácii milovníkov rastlín z rôznych regiónov - obaja v rovnakom článku, dať univerzálne odporúčanie pre obyvateľov Uralu a Kaukazu? Úprimne si želá, aby tento materiál sa ukázalo byť užitočné pre všetkých, som sa rozhodol prideliť najdôležitejšie princípy jesennú výsadbu žiarovky. Jedná sa o univerzálne pravidlá, s vedomím, že môžete ľahko pohybovať v čase výsadby, aby sa zistilo, že je potrebné do úkrytu v zime a ďalších jemnosťou s významom pre váš región.
doba výsadby
V priemere, cibule v krajine koreňovej nepromerzshey 2 týždne. Z tohto dôvodu, je potrebné pokračovať. Iste už viete, keď máte stabilné príde čas mrazu. Samozrejme, že matka príroda môže niekedy prítomných s nepríjemnými prekvapeniami - rozmraziť stabilný po mrazu, alebo náhly nástup zimy, po dlhom teplom jesene. Neprepadajte panike, máme všetko pod kontrolou!
Ak vaše žiarovky majú čas klíčiť, a zrazu prišla zima, ale stačí schovať. Smrekové konáre, seno, slama, lístie - zmestí všetko, čo je po ruke. To neplatí, narcisy a tulipány klíčky sú nádherne zimu pod snehom.
Alternatívne mrazy prichádzajú a ste zasadil žiarovky. Akokoľvek to môže znieť šialene, ale to je ešte možné, aby im: pred niekoľkými topí, počas ktorých sa krajina ohrieva natoľko, aby mali čas sa zakoreniť. Takže si môžete urobiť v prípade, že pôda nebola zmrazená na hĺbke výsadby. Je to spôsob, ako pre tých, ktorí chcú získať skorej jari kvet.
Video: Základné pravidlá na jeseň fotenie v jesenné lístie na jeseň
V prípade, že načasovanie kvitnutia nie je principiálna pristál jarné cibuľky, ktoré dokonale zimu z pôdy. Hodnota jesennú výsadbu žiarovky je, že vám umožní získať čo najviac skoré kvitnutie. Mimochodom, ak je na jeseň zasadiť cibuľky s odstupom 5-7 dní, môžete získať posteľ na jar, stále kvitnúce mesiac alebo aj dlhšie! Skúste to - výsledok poteší vás. Okrem toho môžete použiť žiarovky o druhu a odrody, výsadba čas vymedziť dobu kvitnutia.
Miesto výsadby žiarovky
A opäť, dám základné princípy, a naozaj prispôsobiť sa im. Z toho, čo je nevyhnutné na ochranu zimujúcej v otvorenom poli žiarovky? Frost, kontaktu s podzemnou vodou a pôdou z nadmerného sucha. Čo to znamená? To znamená, že žiarovky by mali tráviť zimu v pôde, ktorá je mokrá pod ich pristátie, a suší sa nad nimi. Komplikované? Ďaleko od nej!
Ak ste zasadil žiarovky v mieste s vysokou hladinou podzemnej vody, v zime sa uistil, že zrážky sa nemohli dostať do svojho pristátia. Tj pokrytie tejto stretch film štít, profil list - než si dokážete. Táto technika sa nazýva suché zimovania.
Všimnite si, že z najlepších zimných žiaroviek, ktoré rastú na trvalé miesto na niekoľko rokov. Z tohto dôvodu nie je nutné každý rok kopanie tulipány, krókusy a narcisy a ďalšie žiarovky. Môžu dorásť bez presadení 3-4 rokov, táto lehota nemá vplyv na veľkosť rastliny, trvanie kvitnutia a dekoratívne.
zloženie pôdy
Je veľmi dôležité, uistite sa, že čítať! Žiarovky začnú rast na jeseň, takže je veľmi dôležité, aby štart bol úspešný. Čo budete potrebovať? Úrodnú pôdu. Bude musieť pripraviť s predstihom. Viete, že sa neodporúča rastlinné žiarovky na svojom mieste? Samozrejme - pretože pôda môže zostať patogény, a dokonca ošetrené fungicídy žiarovky sú v nebezpečenstve. Aby nedošlo k odhaleniu rastlina riziko infekcie a zachovať si svoj pôvodný rastlinný materiál, je lepšie zasadiť na novom mieste.
To by malo byť jasno, neprístupné silným vetrom, s nízkou úrovňou podzemných vôd s úrodnej pôdy sú priepustné. Spomenúť na úroveň kyslosti! Baňatý ako mierne kyslé alebo neutrálne pôdy, úroveň pH 5-7. Odborníci radia, aby sa pripravil miesto pre výsadbu žiarovky vopred po dobu 2 mesiacov. Pridanie kompost, úprava pH, uvoľniť pôdu a pridať vlagozaderzhivayuschih komponenty - Nezanedbávajte niečo! Ak chcete získať veľké rastliny s úplnú sadu kvalitných značiek?
Video: Pravidlá tulipán výsadbu klesať - chalupa - 19.10.2013 - Vydanie 61
výsadbu žiarovky
Tak sme sa dostali k tomu najdôležitejšiemu - pristátie. Je dobre známe, že hĺbka žiarovka výsadba by mal byť zvolený takto: do voľnej pôdy - 3 výšku v hustom teréne - 2 výšky veľkosť žiarovky. Ako praktizujúci, môžem poradiť si spôsob výsadby.
Nikdy som voľné zeminy, v ktorej rastlina žiarovky. Tu som urobil pred 2 mesiacmi pripravená, za tú dobu pršalo, to je zhutní trochu, ale to nevadí. Ja motyku a brázdu výsadbu žiarovky v nich. Môj princíp - Donets cibule by mala spočívať v hustej vrstve pôdy. Prečo? Vysvetlím ti to.
Myslel som si, že korene žiaroviek bude jednoduchšie pestovať vo voľnej pôde, takže kopať záhony vysadené hĺbky lopaty. Ako zle som bol! Viď: žiarovka sa zasadil, zakorenia. Je veľmi dôležité, aby rušiť! Čo sa stane v prípade, že c vyhrabanie na zem? Žiarovka zapustil korene pôda nasiaknutá sedimentov a postupne sa usadzuje, korene povstať. Aký bol výsledok? Oslabené rastliny s neskorým vývoji a rozkvetu. Ja som nepovedal nič o jeho veľkosti. Všeobecne možno povedať, majte na pamäti svoje zlé skúsenosti a rastlinné žiarovky v nekopany krajine, nebudete ľutovať.
Musím zvládnuť žiarovky pred výsadbou? Vždy som použiť fungicíd, najmä pre novo nadobudnuté množiteľského materiálu. Ďalšou dôležitou podmienkou pre úspech - zalievanie po výsadbe, je nutné v prípade, že krajina bola suchá.
Snažil som sa spomenúť najdôležitejšie princípy a pravidlá jesennú výsadbu žiarovky. Ale ak máte stále otázky, spýtajte sa! Alebo podeliť o svoje skúsenosti? Bolo by skvelé, pretože to nie je nikdy príliš veľa)
Výsadba mrkvu na zimu
Pravidlá, ktoré treba dodržať počas zimného destilačnej baňatý
Kedy vsádzať ľalie v otvorenom teréne?
Výsadbu tulipánov
Výsadba a starostlivosť o ľalie na jeseň
Reprodukcia žiarovky zimné cesnaku
Kedy zasadiť cibule v otvorenom poli?
Veľké tulipánové cibuľky
Výsadba tulipánov žiarovky
Výsadbu tulipánov
Tulipány na balkóne, čo potom?
Hyacinty starostlivosť