Ladné Aquilegia - é zatienených oblastiach

Video: Rastliny

Aquilegia, alebo inak - povodia, vyniká veľmi neobvyklý tvar kvetu s krátkym zakrivené alebo dlhé rovné ostrohou. Kvety sú umiestnené na vysokých stopkách vystupujúcich nad husté lístie. Aquilegia - trváca rastlina, ktorá sa však v pravidelných intervaloch (každé 3 - 4 roky), je potrebné aktualizovať pristátie. Avšak, toto nie je zvyčajne problém, pretože povodia dobré plemeno náletových.

Aquilegia pink

rastúce aquilegia

Columbines sú propagované, zvyčajne semeno, ale to je tiež používa rozdelením Bush a odrezkov. Rozdeliť kríkov na jeseň alebo skoro na jar. S veľkými preteky dostane päť delenok- každý mal vyvinuli niekoľko obličku. Semená sa vysievajú v otvorenom teréne alebo pestovať klíčky doma. Väčšina rastliny produkujú bohaté vlastné siatie.

Aquilegia blue

Mám na záhrade s Aquilegia tam bol zaujímavý príbeh. Dostal som pár pretekov, spolu s miestom, a v prvom roku som nevenoval im pozornosť. Oni rozkvitla tmavo fialovej kvety a zapôsobil mi viac listy než jeho kvitnutia.
V nasledujúcom roku som zistil, mladého povodia v tých nečakaných miestach. A zvláštna vec: všetci kvitli rôznymi spôsobmi! Takže som musel ružová, modrá, tmavo modrá a purpurovej Aquilegia. Sused z ničoho naklíčené bielej krásy. Teraz každý rok teším: čo "novinky sezóny" bude tentoraz?

Aquilegia

Aquilegia výsadba je najlepšie v čiastočnom tieni. Rastú na slnku, samozrejme, ak majú dostatok vlhkosti, ale taký efektné kvitnúce nebude, a zeleň sa stáva povrchné. Na humusu priepustné, drobivý pôdy s dostatočným množstvom vody, tvorí rastlinný silný puzdro, čo je dobré a to nielen v čase kvitnutia.
Starostlivosť Columbines je zalievanie v suchom počasí, úroda vädnúcich kvetenstvo. Vysoké odrody sú často potrebná opora bez stebiel vo vetre, alebo po určitej prestávke daždi alebo spadnúť na zem.

Aquilegia v záhrade

Video: Semená Aster Art mix - paradajky

Columbines sú zasadené jednotlivo alebo v malých skupinách. Oni úspešne koexistovať s náprstník a lupiny. Zeleň zberný žliabok s Astilbe vyrezávané kríkov. Dobré spoločníci sú zvončeky a Avens.
Columbines môžu byť použité ako prípravky na srezochnyh Sú dobrí v kytice. Pri výbere miesta pre povodia je potrebné pripomenúť, že rastlina je mierne jedovatý. Smrteľná otrava je ťažko možné, ale vyhnúť sa problémom na ihrisku Columbines lepšie držať sa stranou.
Columbine zachováva ozdobné listy až do neskorého oseni- úspešne podporiť krásu záhonu v čase jeho úpadku.

Aquilegia blue

dych Seeds dieťaťa: Video " snehová kráľovná " - Suchasna Cottage

Druhy a odrody Aquilegia

Záhradkári majú tendenciu rásť hybridný Aquilegia že veľmi rozmanité ako sfarbenie a tvar kvetu. Populárna v posledných rokoch rad Nora Barlow, spájať s stredných rastlín (3 - 5 cm v priemere), kvety rôznych farieb. Napríklad veľmi pôsobivé čiernej Black Barlow.

nora Barlow

Aquilegia Modrá tiež dala naše záhrady je veľa hybridy bielej, žltej, červenej, modrej a fialovej odtiene. Výška stoniek na ne - 40 až 70 cm veľkými kvetmi s dlhou ostrohou. Zaujímavých odrôd, ako je modro-biele alebo žlté Blue Star Maxistar.
V divoko rastúce forme v miernom klimatickom pásme stretol Aquilegia vulgaris, ktorá má modré, ružové, fialové alebo biele kvety.

Video: Kvety

Columbines

V Aquilegia zlatú - veľmi dlhá doba kvetu od mája do augusta. Jeho žlté kvety sú umiestnené na vysokej (80 cm) a majú dlhých stopkách ostroha. Naopak, nezvyčajné pre kompaktné povodí Aquilegia líšia vejárovité, dosahujúci výšku nie viac ako 25 cm, je hojne ktoré v čase kvitnutia stredne veľkých modré a biele kvety, s krátkou ostrohou.
Asi nie náhodou, že v názvoch mnohých odrôd tejto rastliny je, že slovo «star» - «Hviezda». V skutočnosti, oni sa podobajú hviezdy roztrúsených v záhradnom priestore.

Delež v družabnih omrežjih:

Podobno
© 2022 ProSadGuru.com