Kde tulipánov žiarovky zmizne?
Jedného dňa môj priateľ mi rozprával príbeh. Vo svojej záhrade po mnoho rokov každú jar lahodia oku obyčajný žiarivo červených tulipánov. Nikdy vyhĺbený, nie transplantované, ale pravidelne as Statočný cínový vojačik niesol jarný hodinky.
Ale jedného dňa v lete tam bolo potreba vykoreniť starý strom, pod ktorým vzrástla najviac tulipány. Hostiteľka chcete uložiť žiarovky, dig a ich uloženie. Ale zdá sa, že zmizol. Išli sme do veľkej hĺbky. Pri stubbing strom sme nenašli ich.
Grieve hostiteľka stratila žiarovky, ale čo robiť. Povedala zbohom svojej jarnej krásy. A aká bola jej radosť, keď sa nový prameň v mieste, kde je strom rástol novej hlavy blysol svetlé tulipány.
To je, ako hlboko ukryli z problémov, pokiaľ neboli schopní vykopať.
Prekvapivo? Nechce sa mi veriť, že takéto hĺbky preč? Ja tiež. Ale dôvod, prečo veriť rozprávača nemám. Je to veľmi skúsený kvetinárstva.
Zmiznutie žiaroviek častejšie tým, že idú do hĺbky a vysvetlené. Ukázalo sa, že tulipánové cibuľky majú dva typy koreňov. Niektorí - vety, s chĺpkami. Druhá - tzv výhonky. Tieto druhé kyprý, bez chlpov a drážok.
Výhonky rastú mladé cibuľky. Tiahnu žiarovku hlboko v pôde. Je to spôsob sebaobrany. Vel tulipány deti, mladých cibuľky sú stále veľmi malé, prísun živín v nich je malý. a ochranné váhy na nich nie je toľko, a ak existuje, je stále pomerne mäkké. Ktorý zachránil žiaroviek z možných hrozieb v podobe veľmi horúce alebo suché pôdy, vysušia na vzduchu. Vedia, že tieto žiarovky, pokiaľ siahajú hlbšie a škodcu, ktorý má byť nájdený.
Ale ukazuje sa, že k úniku z možných problémov, mladej cibuľky ísť hlbšie, než rodič, niekedy aj 10 centimetrov. Tak to je veľmi ľahké stratiť cibule tulipánov.
Aby nedošlo k strate fit a ľahké úplne vykopať cibule tulipánov, ktoré sú uvádzané do špeciálnych plastových košov. Naozaj uľahčujú starostlivosť o žiarovky.
Pri sadení žiarovky, ktoré musia vykopať po lístie pozhuhnet a zmizne, môžete vykonať jednoduché štítky, ktoré sa ukáže miesto, kde sú pochovaní žiarovky. pre túto vstupné miesto po zhutnení pôdy, potom posypať ľahkú piesok. Na zemi bude umiestnený štítok, ktorý nepokazí celkový obraz záhrady.
A rýpadlá tulipány potrebujú, aby sa nestali plytký, lepšie chovaní, dal viac novú lukovok. A to nie je skutočnosť, že hĺbka, do ktorej bežal dcérska cibule pôdne podmienky sú priaznivé pre neho.
Navyše, dlhodobý rast žiaroviek na jednom mieste v pôde sú nahromadené choroby, ona sama sa zhorší a zhutní.
Tí, ktorí chcú, aby sa ich život jednoduchší, tam je cesta von: je nutné zasadiť botanickej tulipány. Sú veľmi populárne v Európe teraz. Jedná sa o najstaršie tulipány. Určite sú krátke, čo môže niekto to nepáči, ale nepotrebujú vykopať každý rok (dosť na to raz za 5 rokov) a sú veľmi odolné voči chorobám. V priebehu doby, oni rastú v peknej a courtines velkolepno pozrieť do skalky a skalničky šmýkačky ..
Botanickej tulipány sú klasifikované takto: tulipány Greig, Kaufman, Foster a ďalšie Calasso zjednocujúci všetky ostatné divoké tulipány.
- Prečo nie kvitnúť tulipány, niektoré listy?
- Hviezdneho času hyacinty a tulipány
- Biele tulipány
- Rastieme tulipány!
- Veľké tulipánové cibuľky
- Opäť o tulipánov
- Opäť tulipány
- Výsadba cibule tulipánov a uskladnenie
- Výsadba tulipánov žiarovky
- Výsadbu tulipánov
- Rané kvety - tulipány
- Vypestované dekoračné tulipány
- Vypestované tulipány doma