Bell - symbol viery, výsadbu a starostlivosť

Vzhľadom k svojmu tvaru, ktorý sa podobá miniatúrne zvon, zvon bol nielen ruskej, ale aj oficiálny názov - zvonček. Ľudia tiež volal sinelki zvony, zvončeky, dokonca Chebotkov v niektorých miestach. V Rusku, veril, že sme Midsummer dovolenku, môžete im počuť krištáľovo zvonček. Koľko si pamätám dieťa v oblastiach, ktoré nie sú len stretli tieto krehké, krehké kvetiny. Teraz sú príjemné na pohľad vo svojej vlastnej záhrade.

zvonček biely

Campanula rod patrí do čeľade Campanulaceae, je trváca bylina, dobýva nielen polia, lúky, a dokonca aj na hory. Menej často, môžete nájsť ročné zvony. 

Bell & amp; amp-Quot-Field and-Quot;

Forma kvetenstvo zvonček môže byť vo forme lata alebo štetcom, ku ktorému sú pripojené kvety, ale bez ohľadu na kvetenstvo v podobe kvetiny môžete ľahko pochopiť, kto je pred vami. Farba kvetu môžu byť rôznorodé: fialová, modrá, ružová, biela, modrá. 

blue campanula

Video: Creed (Moskva). Zo 17. apríla. Stretnutie s kozmonautmi Alexej Leonov

A skutoční znalci tejto kvetiny možno nájsť zvony neobvyklú farbu a tvar. Po mnoho rokov reprezentoval na zvonček a je v záujme chovateľov. Teraz tam sú odrody s kvetmi s korunou alebo kalich, a dokonca aj jedlé druhy. 

purple bell

výsadba zvon

Niektoré druhy možno pozorovať črty vývoja, ale ešte v výsadby zvončeka má niekoľko základných pravidiel.

K výsadbe vyberte slnečné miesto. Bell nemôže stať stagnácii vody a blízkosť podzemných vôd. V prípade, že korene budú stojatá voda v zime môže zmraziť.

Je dobre rastie a rozvíja sa na ľahkých pôdach, hlín. Ťažké pôdy môže zlomiť piesok, humus. V chudobnejší pridať hnojivo, trávnik zem.

Pod pristátie je lepšie pripraviť miesto s predstihom, pretože to je dobre kopať miesto, uistite sa, že majú dobrú odpadových vôd odstrániť burinu a aby zhnité hnojovice a superfosfát. Rašelina a čerstvý hnoj sa neodporúča pridávať do pôdy alebo vysoké riziko hubových chorôb.

Video: Ako zasadiť céder v tejto oblasti?

Výsadba by mala byť na pôde s neutrálnou reakciou, ale existujú druhy, najmä rastúce vysoko v horách, ktoré pre dobrý vývoj vyžadujú pôdu slabú alkalickú reakciu. Ak je pôda je mierne kyslá, pridáme dreveného popola.

blue bell

zvon starostlivosť

Môžem povedať z vlastnej skúsenosti, ktorá vyžaduje miernu zálievku zvon, niekedy nezaobíde bez neho úplne.

Krása kvet môže byť rozšírená tým, že odstráni vyblednuté stonky kvetín.

Hnojenie: na jar v dobe rastu zvonu Feed dusíkatým hnojivom. Vždy som špicatý dreveného popola, priamo na povrch pôdy. Niekedy povrch kompost okolo zvonu zhnilo hnoj. V minulom roku, v priebehu som šiel humus s králika. 

Môže byť použitý pred príchodom púčiky nízku koncentráciu hnojivo pre hnojenie.

Bell nemá rád dominanciu buriny a husté pôdy, takže nezabudnite na kyprenie.

Keď semeno boxy stali hnedé, je čas k ich zníženiu, póry otvorené a nemal čas zasiať semená.

zvon

rozmnožovanie zvon

Campanula množia vegetatívne (rezne segmenty odnože, koreňové výhonky, delením ker) a semená.

Počas množenie zvonu musieť dávať pozor, aké pred vami. Jednoročné môže byť rozšírená len semenom, dvojročných typy semien a mäkkého rezne na jar. Vytrvalé druhy často množia vegetatívne, možno s výnimkou druhov, ktorých korene sú vo forme tyče alebo kisti.Oni uvažovaného vegetatívne pevné aj násobiť semeno. Typy zvonu, ktorých korene sú rozvetvené, ale krátke, množia semenami a vegetatívne, okrem segmentov odnože. Segmenty odnože často vypestované rastliny s dlhými odnože.

Kapsúl zhromažďovať a suchá, po ktorom otvorené póry a výstup svetla malé čierne malá semená. Výsev môže byť priamo na jeseň pred chladným počasím, alebo na jar, akonáhle krajiny, ale môžete nechať rásť sadeníc a zasadil ju do záhrady už vo fáze troch z týchto listov. Až po skončení jarnej rannej mráz.

Vo vegetatívnom rozmnožovanie, dostanete rastlinu podobnú rodičmi, pri zachovaní všetkých dedičných vlastností. To je dôležité pre tých, ktorí majú radi froté alebo semi-kvety zvon a južnej formy, ktorých semená nemajú čas dozrieť v našich zemepisných šírkach. So 3 roky vegetácie môžu rastlinu rozdeliť, s výnimkou niektorých druhov (persicifolia, preplnenosť, škvrnitých, atď.), Ktoré možno rozdeliť na jeseň v prvom roku života. Pri rozdeľovaní kríky očakávajú, že zvony mali zakoreniť (august, máj).

Princíp delenie: matka Bush kopať, rezať bránkovú konštrukciu nadzemných častí, rozdeľujú podzemok na regeneráciu delenki obličiek a vlastný koreňový systém, a potom spadnúť do drážky tak, že obnovenie obličiek bola na povrchu.

Koreňové odnože sú oddelené od "matka" a dať samostatne. Na rezne sú mladé výhonky.

typy zvon

campanula lactiflora

Tam je asi 300 druhov zvonu. Budeme hovoriť o niekoľkých formách, ktoré získali zaslúženú milostné záhradníkov v našej krajine.

Campanula medium

Tento druh zostal u mňa asi pred 5 rokmi a zostal navždy. Pre svoju krištáľovo vzduchu kvetín, nájdem miesto v každú záhradu. Charakteristickým rysom druhu je prežitie. Na začiatku mojej cesty záhradníčenie mohol prežiť len veľmi trvalé farby. Mám tento druh je zastúpený troch farbách: bielej, modrej a ružovej, chýba len modrú farbu v škále farieb formulára. Je to dvojročná kvetina. Na konci mája, zasiať semienka priamo do zeme, aby sadenice nie sú stredisku. Zimný mrazuvzdorná. Mladé rastliny v prvom roku života je ešte kryté suché lístie. Poskytovať podporu pre tento typ výšky až 1 m. Medzi rastliny radí brať asi 30 cm. S rôznymi formami tohto typu zakúpených krásny odroda s kvetmi a silnorassechennye hrán. 

Kolokolchik- crystal flower

ružový zvon

A tu je "kryštál" biely zvonček

moji biele zvony

zvon

Campanula portenschlagiana

Tiež som bol pozvaný na mojej záhrade. Jednoduchosť jej kvetov a jemné fialové odtieň majú záľubu v mnohých záhradkárov. Tento multi-rok zvon. zasial som sneh pád. To môže byť zasiate na jar, ako aj rast sadeníc, počnúc od konca marca. Priemer kvetu cca 3 cm. Na špičke natáčania možno vidieť až 5 kvety. Aj vzal medzi rastlinami 15 cm, pre moje zvončeky vzdialenosť ukázala optimálne. Vďaka dobrej zimnej otužilosť nevyžaduje prístrešie na zimu. Môžete zasiať zimu.

Zvonček portenschlagiana (Campanula portenschlagiana)

Bell Pozharsky (Zvonček poscharkův)

Tento typ zvončeka nielen v záhradách, ale aj na poli. Trvalka s krásnou zimné otužilosť. Kvetenstvo racemosa fialová, modrá, ružová. Kvety sú malé, len asi 2,5 cm v priemere.

zvon Pozharsky

Zvonček (Campanula carpatica)

Vytrvalá rastlina s bielymi, modrej, modrej a fialovej kvety. Forma kvety infundibulární-zvončekovitý, s priemerom asi 5 cm. Pestovaná ako sadenice a nonseedlings spôsobom osiatej zime alebo vesnoy.Mozhet spadajú zime, keď nadmernej vlhkosti pôdy. Bez zalievanie kvety kvitnú málo a je ich málo. Stonky rastliny je veľa, sú tenké a polupripodnyaty.

Kolokolchik- symbol lásky (nie je pripravená)

A vo vašej záhrade rastú zvony?

Delež v družabnih omrežjih:

Podobno
© 2022 ProSadGuru.com