Leopard kvetina: opis, reprodukcia, starostlivosť, aplikácie, fotografie, grade
Pred niekoľkými rokmi sme navštívili príbuzní z Ďalekého východu a priniesli darom semená z Číny. Závod na obale bol som úplne neznáme. Kvetina sám tak trochu ako ľalia.
To bolo už uprostred leta, ale stále som sa rozhodol zasiať semená. Najmä preto, podľa popisu, rastlina môže byť úspešne pestované ako vnútorné. V auguste bolo prvé výhonky, sa podobá miniatúrne kópiu dúhovky (mali rovnaké pretiahnuté listy).
Pred chladným počasím moja leopard kvetina stál na ulici a v zime som priniesol domov hrniec sadeníc. Na jar vysadené v krajine. V prvom roku, ale rýchlo získal silu, a na konci leta to bolo krásne kríky, podobne ako kosatca. V zime rastlina zatvorené.
Prezimoval moju leopardie kvetinu dokonale, a dokonca v polovici letných kvetov, biť jemné, nápadné kvety. A aj keď každá kvetina ozdobená len jeden deň na celkový vzhľad rastliny nie je ovplyvnená - hojnosť farby viac ako kompenzovať tento nedostatok.
Na vrchole rozkvetu, sme napočítali viac ako 40 leopardov kvetín stonky, a napriek tomu každý z nich 10-15 na úvodnú fázu kvetov!
Po nastavení semeno. Keď zelená box prasknúť, leopard kvetina znovu sa stal stredobodom pozornosti: zhluky lesklých lakovaných semien vyzeral veľmi pôsobivé. Part I zhromaždil, a niektorí padli na zem, a na jeseň naklíčené.
V zime som sa izolovať len matka rastlín, sa rozhodol vyskúšať sadenice mrazu. Napriek tomu, že v Kuban sú často mrazy bez snehovej pokrývky, všetky sadenice zimovala veľmi dobre.
Teraz som sa schovať leopard kvetinu, a tak je to dobrý pocit, a každý rok nás teší sa bohaté kvitnutie.
Dokonca aj po kvitnúca rastlina vyzerá čistý a celý jeho vzhľad nemôže byť vhodnejšie cestou japonskej a čínskej záhrady.
Starostlivosť leopard kvet
Podľa mojich pozorovaní, leopard kvetina uprednostňuje najslnečnejšie miesta v polotieni hojnosti kvetín nebude.
Leopard kvet je veľmi odolný voči vysychaniu a jasne sa nevzťahuje na rastliny bahenné. V priebehu rokov som nikdy nevidel ju o akýchkoľvek škodcov alebo príznakov ochorenia.
Rastliny v záhrade môže byť rozdelená do objektov blízkych i vzdialených rovine. Na vzdialené objekty vyzerajú šmykľavky, zachytáva farbu a celkový vzhľad. Ale kvetina výsadba u plánu, sme sa dlho zadíval, obdivovať, hľadanie nových špeciality. Tieto rastliny potrebujú byť krásne, počas vegetačného obdobia - od jari do jesene.
Že leopard kvety zasadil do popredia záhonu, a umožní uvidieť krásu leta. Druhý názov tejto rastliny - leopard ľalia. Avšak, to nemá žiadny vzťah k ľalie.
Leopard kvetina patrí do čeľade Iridaceae a podobne kosatca elegantný ponecháva dĺžku 20-25 cm umiestnených ventilátor. Z ich vedľajších nosových dutín v júli rozvetvené stonky kvetov vzrastie asi pol metra na výšku.
Kvety asi 3 cm v priemere nachádza "hromadách", ako Hemerocallis. Súčasne peduncle 3-4 zverejnené kvet.
Každý z nich žije jeden deň, ale púčiky na kôl až 30 ks. a preto aj naďalej kvitnúť až do septembra. Dokořán kvet sa skladá z 6-oranžovej lístkov (3 vonkajšie mierne väčšie). Okvetné lístky sú pokryté červeným "leopardie" bodov.
Stonky kvetín, cez ich elegancie, nikdy zložiť a nie zlomiť. Na mieste vyblednutých kvetov sa vyrábajú atraktívne semien struky, ktoré sú tiež docela zvláštne zdobí rastlinu. Pred zimnou semená majú čas, aby dobre dozrievajú.
rozmnožovanie leopard kvetina
Zvlnenie leopard kvet jednoduché. zasial som semená v neskorom jar razvodochnoy postele. Zasiať priamo na trvalé miesto je riskantné - sadenice sú veľmi malé (do konca prvého obdobia nie viac ako 5 cm), môžete stratiť.
Nasledujúcu jar sadenice sa presádzajú na trvalé miesto. Zarastené vytrvalé korene jarné kvetina leopard podiel (niečo ako robiť s dúhoviek).
"Neukladá" zvláštne požiadavky na pôde leopard ľalie. Je dobre rastie na slnku a v čiastočnom tieni. Rovnako ako všetky rhizomatous, nepáči stojaté vody. V zime rastlina nie je obrezaný. Winters leopard kvet pod vrstvou opadaného lístia.
- Gatsaniya: opis, reprodukcia, starostlivosť, aplikácie, fotografie, grade
- Leopard kvetina
- Rozmarná Syngonium
- My neposlušné philodendron
- Starostlivosť: javor izba abutilon domov
- Iris domestica: pestovanie a údržba
- Ibištek alebo ibištek sabdariffa
- Babičkin obľúbená kvetina
- Moja krásna Dieffenbachia!
- Môj sen - rastliny Passiflora - pravda!
- Luxusné dúhovky
- Africká ľalia
- Izbová rastlina Aucuba pre kvetinovú starostlivosť
- Kde kala narodenia a pokiaľ to možno nájsť v našich zemepisných šírkach
- Výsadba a starostlivosť o Tigridia
- Naši mladší bratia
- Dracaena s mojou výškou, alebo, ako sa mi podarilo pestovať túto rastlinu k takému RAMER
- Moja obľúbená kvetina - ľalia
- Prekvapenie Ľalia
- Kvetinové tekvica odrody "muškátový kvet"
- Ako nevesta, kvitne prýštec