Yucca Garden - nenáročný yuzhanka
V lete, keď svieti slnko nemilosrdne mučení a dusivé, horúco, moje spomienky iste niesť ma k vzdialeným brehom mora. Ako to urobil dobre v ríši sviežosti morský vánok, vlny a cinkanie kaleidoskop exotických rastlín.
obsah
Jukka nedávno bol brankár južných spomienok podanej vo svojom letnom chate. Ako sa ukázalo, yucca záhrada je veľmi nenáročný na klimatických podmienkach a cíti sa skvele nielen v horúcich krajinách, ale aj pevnosť je nízka teplota.
Stalo sa, že po dlhú dobu yuzhanka juky vypadol z dohľadu v okrasného záhradníctva a jeho kultivovaný hlavne v zimných záhradách. A v poslednej dobe sa opäť zaujal a začal zaberať dôstojné miesto v terénne úpravy parkov, verejných záhrad, kvetinové záhony a, samozrejme, záhrad.
Rhode juka (lat. Yucca) je členom rodu Agave, a obsahuje viac ako 40 rôznych druhov krovité trvalky. Yucca domáci v Severnej Amerike, Mexiku a Karibiku.
Vyrástli sme hlavne dva druhy rastlín:
- Yucca alebo vláknité záhrada (lat Y. filamentosa.);
- Jukka pekný (lat. Y. glorioso).
Tieto typy UCC získal srdcia našich záhradkárov krásu jeho kvetenstvo. Kvitnúce yucca záhrada v máji a júni na 40-45 dní. Kvetenstvo široký tvar ihlanu s množstvom zvončeky kvetov čisto bielej alebo krémovej farby.
Ako implementovať starostlivosť Yucca v záhrade?
Cez to všetko exotických zahraničných závodov v domácej Yucca nie je ambiciózny. Ona môže použiť akýkoľvek kultivovaný pôdy, zatiaľ čo ideálnou voľbou je zmes listov a blbca zo zeminy, piesku a humusu. Tiež, závod môže liečiť pridávanie hnojivá v pôde, obohatené fosforom alebo kostnej múčky. Je veľmi dobre stimulovať juka kvitnúť.
Zálievka by mala byť mierna, so zameraním na stave zariadení. Keď sa špicaté listy a úsek sa narovnal - nebojte sa a aj naďalej čakať na daždi. V prípade, že Bush je stálozelených listy začnú schúliť - musíme bežať bežať na kanva a zachrániť preteky.
Jediná sťažnosť, ktorá by mohla tlačiť Yucca s ohľadom na jeho obsah - je množstvo slnečného svitu. Ak dáte južania v tieni, to jednoducho odmietne kvitnúť.
juka starostlivosť je tiež celkom jednoduché. Všetko, čo musíte urobiť - je na čase, aby odrezať vyblednuté kvetín stonky a listy starý otmorzshie. Nechať vyblednuté kvety snáď čakať na semená v našom regióne je bezvýznamná, pretože tam nie sú nájdené také hmyzu, ktoré by mohli opeľovať. Prerezávanie je vysoko odporúča v záhradnícke rukavice, pretože rastlina je veľmi pichľavý.
Video: Yucca (Yucca Elephant). Nenáročný, exotické a príjemné vo všetkých ohľadoch
Yucca v krajinnej architektúry
Vzhľadom k tomu, juky - je trváca rastlina vždyzelený, sa aktívne používa v krajinnej architektúry. Dokonca aj keď nie sú kvitnúce juka, zostáva neodolateľný. Jej dlhé, jemné listy bohaté zelené alebo mierne modrastá farba bude perfektný kulisu pre svetlé, pestré nízko rastúce letničky alebo okázalých rozchodníky.
Yucca je tiež častým hosťom alpských kopcov a rabatok. Na trávnatých plochách vysadené juky oboch skupín a pásomnice - v splendid isolation. Hlavná vec pre rastliny - je dostatočné množstvo "osobné" priestoru. Tlustý fanúšik z listov tohto kríka môže trvať viac ako jeden meter územia.
Jediná námietka, ktorú by som chcel zdôrazniť - plné kontraindikácie UCC výsadbu kríkov v blízkosti trate. Listy sú veľmi ostré a silný, môže zanechať škrabance na koži.
Uistite sa, yucca zimu
Cez jeho zmyselnú postavu, juka zime sa pohybuje veľmi rýchlo, za udržiavanie teploty na -20 ° C. Sledovanie ich kríky, mám dojem, že aj v snehu, neprestávajú rásť. Spočiatku som starostlivo izolovať závod, postavený nad nimi stanov a ďalších štruktúr. Ale tento rok v zime na UCC často vyprevayut prostredný zásuvku a kríky alebo veľmi dlhú dobu zotavuje a nie je kvitli alebo úplne zmizli.
Preto je optimálny zimný úkryt pre UCC je na opadané lístie. Aj na zimu by mala byť chránená nielen korene, ale aj odíde. Mali by byť starostlivo zhromaždené do zväzku a kravatu s reťazcami v troch alebo štyroch miestach. Tým bude zabezpečené, že odolnosť rastlín k vetru a udržať korunu. Posilnenie štruktúr, viazanie rastliny ku kolom riadených do zeme.
Reprodukcia záhradné juka
Na jar, v apríli, ktoré sa konalo vegetatívnym rozmnožovaním puzdro najjednoduchší spôsob - divízie. V rovnakej dobe, keď Bush je kopal, rozdelených do dcérskych závodov s výhonkami a korene a zaujali svoje miesta. Súčasne vykonala rozmnožovanie a koreňov juky výhonky-deti. Ale to je iný príbeh.
Ľudia idú do mnohých legiend o Yukkah, za ktorých sa tieto rastliny prináša zdravie a šťastie človeka, a úspech v podnikaní. Prajem vám úspech v pestovaní tejto nádhernej rastliny. Nie som si istý, o zvyšok, ale krása a slnečnej južnej šarm vo vašej záhrade Yucca priniesť potrebné.
- Čo mám robiť v prípade, že listy žltnú Yucca?
- Starostlivosť Yucca doma
- Yucca kvetina a starostlivosť
- Juka rastlín starostlivosti
- Beaked juka - evergreen rastlina
- Yucca kvetina na fotografiu a váš domov
- Kvetenstvo 300 kvety!
- Juka
- Starostlivosť palma Yucca
- Transplantácia je Yucca nesený spôsob manipulácie
- Kvetu juka
- Beauty juka v záhone
- Kvitnúce Yucca aloelistnaya