Zalievanie Phalaenopsis - rýchlo!
Výsadby, presádzanie, hnojenie, pravidelné zavlažovanie - všetky tieto snahy zvyčajne prinášajú radosť nadšený kvetinárstva. Ak je však počet rastlín v byte presahuje všetky rozumné medze, ako radosť zo spojenia so zelenými miláčikov postupne narušuje.
obsah
Neprešiel tento kalich, a ja. Keď sa počet moje obľúbené orchidey, Phalaenopsis, prešiel za 20, ich zalievanie tradičnou metódou (namáčanie vo vodných nádržiach) začal zaberať oveľa viac času, než som si mohol dovoliť, a premenil v reálnom mučenia ...
Pripomeňme si, ako je to obvyklé zavlažovanie orchidey:
- Rastliny sú odstránené z okenných parapetov a odvlečený do nádrže s teplou trochou vody;
- hrnce odpadu ponorený do vody, sú vykonávané ich hrdinské úsilie ku dnu;
- Substrát sa snaží ísť na dlhú cestu s v ňom žijú Phalaenopsis;
- O pol hodiny neskôr sa spojil prebytočnú vodu, všetky kvety vrátiť sa k trvalému pobytu;
- otrel veľa kaluží zostali po zavlažovanie ...
Veľké množstvo rastlín, v kombinácii s nedostatkom voľného času a moje netrpezlivé povahy rovnať časté peresushke týchto orchideí. Oni sú všeobecne nijako zvlášť sťažoval, ale rozkvitol sporadicky a pravidelne zasushivat pripravený kvitnúť púčiky.
Počas budúceho zalievanie, zakopla psa a vylial svoju dobrú poltaza vodu, som si uvedomil, že viac nemôže pokračovať - orchidey pre mňa a ja pre nich ?!
A potom mi oči padli na hromadu hrncov, kúpil už dávno na nejakom predaji a pylivshihsya na polici po dobu niekoľkých rokov. Rozhodnutie prišlo rýchlo ...
Od tej doby, môj Phalaenopsis nemajú problémy s kvitnutia. Vložíme do hrnca, oni už nie opustiť svoje parapety a netrpia smädom a zalievanie každý závod mi netrvá dlhšie ako päť sekúnd!
Teraz som zalievať mojej orchidey každých 5-10 dní, štandardná pot trvá asi 100 ml. Voda nie je vylial z hrnca, že sa vzťahuje na jej spodok asi 1-1,5 cm a postupne naplní substrátu vlhkosť. Rašelinníkov, ktorý je súčasťou jeho zloženie, pôsobí ako knôt, úžitkovej vody na horných vrstvách kôry a koreňov rastlín.
Po ako zavlažovacie voda môže zostať v kvetináčoch 3-4 dni (v závislosti na množstve naplnené kvapaliny a okolitej teplote). Ako môžete vidieť, že korene sú absolútne nie sú ovplyvnené, sú vo vode dlhšiu dobu.
Video: Prvé kroky po výsadbe orchidey! Prvá zalievanie!
Chcela by som upozorniť na skutočnosť, že v takom zalievanie je veľmi dôležité zabezpečiť veľmi dobré vetranie koreňového systému. Ako som mohol vyriešiť tento problém?
- Celý môj phalaenopsis po kúpe bola kompletne nahradil substrát. Skôr rot, skladajúci sa z rašeliny, pilín, penovej gumy, nahnité kôry listnatých stromov, a niektoré ďalšie zložky rastlinných nepresvedčivé prijatých kusy borovicové kôry s trochou machom rašelinníkov. tj v porovnaní s úložiskom môj substrát menej vlagoemok preto vysychá oveľa rýchlejšie.
- Moje rastliny sú zasadené v kvetináčoch špeciálnej - sú priehľadné a majú nohy. Steny týchto téglikov je odovzdaný ku koreňom svetla požadované pre fotosyntézu orchidey tento proces, a nohy zabezpečiť prívod vzduchu ku koreňom, usporiadaných v spodnej časti.
- V stenách svietiace hrnca skrutkovačov vykonané veľké množstvo dier slušný priemer pre lepšiu cirkuláciu vzduchu. (Obrázok 1)
- Pre dobré vetranie, je tiež dôležité, aby priemer hrnca, do ktorého sa vkladá orchidea bola najmenej 3 cm väčší ako priemer kvetináča. Táto podmienka zaistí prístup svetla ku koreňom. (Obrázok 2)
Kôra črepníkové polovice-detailné rašeliníkový machový vrstvu. Mokré pomáha udržať vlhkosť falenopsisa- vysušuje okolo horných koreňov, sa stal akýmsi "kryt", a opäť znižuje odparovanie. (Obrázok 3)
foto 1 | foto 2 | foto 3 |
Ak nemáte zodpovedajúcej veľkosti hrnca, bude tento problém pomôcť vyriešiť hlboké zásobníky. Tento variant však má určité nevýhody v porovnaní s "kashposhnym":
- Ak zabudnete, a nalejte vodu do hrnca trochu viac, než dokáže pojať paletu, treba utrieť prah;
- z nádrže odparovanie vody oveľa rýchlejšie ako z hrnca;
- V letných kvetináčoch budú múr chráni korene pred priamym slnečným svetlom a chráni pred prehriatím a v zime - zachráni pred studeným prievanom.
Je dôležité, aby sa: v zime na chladnom parapete, ako je zavlažovanie striktne nie je nutné, ale ... všetci vieme, že vo všeobecnosti nemôže obsahovať phalaenopsis na studených oknách ... Nezabudnite, že pre väčšinu hybridných teplote 16 ° C je už kritický!
Želám si, aby vaše rastliny prinesie len radosť! Jednoduchá a užite si zálievku!
Video: Zalievanie orchidey, kedy sú mnohí
16.01.2012
© HomeFlowers.ru. Všetky práva vyhradené. Dotlač a akákoľvek zmena týchto materiálov bez predchádzajúceho písomného súhlasu zo stránky zakázaný!
- Phalaenopsis a pafiopedilyum, chcem podeliť
- Fotografie Phalaenopsis orchidea - kvet alebo motýľa?
- Rastúce Phalaenopsis tajomstvo
- Phalaenopsis orchidea alebo spálne
- Začiatok kvitnutia Phalaenopsis
- Orchidea zdieľať skúsenosti
- Zľavnené po odkvitnutí Phalaenopsis
- Ako sa starať o phalaenopsis po zakúpení?
- Zalievanie Phalaenopsis
- Dendrobium phalaenopsis
- Zalievanie Phalaenopsis, presádzanie, hnojív (P2
- Phalaenopsis Orchid
- Phalaenopsis - orchidea pre začiatočníkov
- Ako pestovať Phalaenopsis
- Polievanie orchidey phalaenopsis
- Phalaenopsis
- Pokus o n-5
- Informácie o tom, ako sa starať o orchidey Phalaenopsis
- Starostlivosť o Phalaenopsis orchideí v dome
- Rastúce Phalaenopsis orchidey