obsah
niekedy rastliny opustí lokne alebo zmršťuje veľmi, zostávajúce zelenú. Čo môže byť spôsobené touto zmenou?
1. S najväčšou pravdepodobnosťou sa táto rastlina reakcia na podmienky väzby, ako je napríklad lístie môže krútiť a scvrkla z Obsah nízkej teplote.
Video: Hlavnými príčinami listov role v paradajkách
Pokiaľ sa jedná o izbová rastlina v inej miestnosti s viacerými vhodnej teplote, záhradné rastliny môžu byť liečení protistresové lieky, napríklad, zirkónu, Kendal.
Listy izbových rastlín v zime alebo v lete twist na to, čo sa týkajú okenné. Glass zima, v lete, na priamom slnku, horúci. Zrušil závod preč od okien, listy nedostal tepelný šok. Pokiaľ máte kam odložiť, visieť ľahké textílie medzi sklom a rastlín, listy sa nedotýkajte sklenenej banky.
2. Listy krútiť z trvalo vlhkej zemi v hrnci. Ground je zhutnený, vzduch sa privádza ku koreňom. Prispôsobiť zavlažovanie, zalievanie je nie skôr ako veriaci pôdy schne v hrnci. Voľné zeminy v kvetináči, Vzduch musí prúdiť ku koreňom.
3. Listy môžu skrútiť a zmršťuje proti škodcom sa usadil na vnútornej strane plechu. Akonáhle si všimol, že listy, že niečo nie je v poriadku, starostlivo skontrolujte, je na všetkých stranách. Dokonca aj keď ste nič nevidel, stráviť spracovateľských závodov insekticídy (saním, žuvanie škodcami) a akaricídy (od roztočca). Teraz produkujú silné lieky v kombinácii opatrenia, aby pomohla zbaviť sa všetkých škodcov naraz.
Video: Choroby paradajok v skleníku / skrútené listy / apical rot / pleseň
4. Tiež listy môžu skrútiť, klesne a zvlnenie vírusového ochorenia. Kvety na tejto rastliny sú väčšinou rozbité a škaredé. Žiadne zmeny v podmienkach zadržania nemení situáciu. Všetky listy na rastline sú vlnité, a to aj tie nové rastú späť. Typicky, vírusové ochorenia sa často nachádzajú v priemyselných skleníkoch. Vírusové ochorenia nereagujú na všetky prípravky na ochranu rastlín, a aby sa zabránilo šíreniu choroby, postihnutá rastlina je lepšie vyhodiť.
Tento rok som tiež narazil na rovnaký problém ako listovej valcovanie. Kúpil som si niekoľko hľúz gloxínia, pretože rostochku. Zasadil, a keď rostochku ruže, na jednom gloxinia zvlnené listy rástli späť okamžite. Žiadne stresujúce životné podmienky neboli ošetrenie proti škodcom, taky nepomohlo. Začal som si myslieť, že vírus je v gloxínia.
5. Ale ukázalo sa, niečo ako curling listy, môže byť po aplikácii vysokých dávok hnojív draslíka. Draslík je nevyhnutný pre rastliny, preto, že sa podieľa na akumuláciu živín v koreňoch, hľúz, cibúľ rastlín aj v skleníkoch potaš hnojivá sú široko používané. Avšak príliš vysoká koncentrácia draslíka spôsobuje deformáciu tkanív.
Vzhľadom k tomu nemám zneužívať obväzy, že navrhne seba, že predávkovanie hnojivá draslík boli buď v obchode alebo v skleníku, kde gloxinia pestuje. Keď môj gloxinia nové výhonky s normálnymi listami, som dospel k záveru, že došlo k predávkovaniu draslíka, a to vírusové ochorenie.
6. Listy sa môže začať krútiť, ak v hrnci živej dážďovky alebo larvy Skosarev, ktoré sú uvedené spolu s záhradnej zeminy. V tomto prípade je lepšie transplantovať rastlinu do novej hlinenej zmesi.