Roses doma

obsah

kupovať ruže

ruže izbu

Po prvé, snažím sa kupovať zdravé rastliny. Úložisko je kontrolovaná na prítomnosť škodcov. Veľkosť kvety závisí na veľkosti peňaženky na totiľ iného. V zásade možno rýchlo zostaviť zbierku rôznych ruží, kupovať malé hrnce 100 (alebo aj menej) rubľov. Ruže pomerne rýchly pestovateľ, takže o veľkosti môžete bez obáv. Pár mesiacov - rastlina môže dosiahnuť veľmi slušné veľkosti.

Po zakúpení rastliny, snažím sa okamžite (alebo v rámci jedného týždňa) cross závod v mierne väčšom hrnci. Hrniec by mal byť istí, odvodňovacie otvory. Na dno hrnca nalial kanalizáciu (malé alebo stredné keramzit) vrstvy 2.5. - 3 cm Primer dostávať nákup (skúste si vybrať špecifické pre ruže alebo univerzálne studne Preferujem Vermion alebo kvetinové Seliger Agro.). Naliať trochu pôdy v hrnci, potom vytiahnite ružu z nakúpeného hrniec (bez zničenia hlinené miestnosti) a aby tento "knedlík" v novom hrnci, takže nákup pozemkov vrstvy bola mierne pod úrovňou novej hrnca.

Potom, naliať, čerstvé medzery zemlyuv pozdĺž okraja hrnca. Zhutní zemi a naplniť trochu väčšiu plochu tak, aby horná vrstva zeminy nedosiahol na okraj hrnca (pre väčšie pohodlie pri zalievaní). Potom sa hojne zalievať spracovaná zariadení alebo sprej na roztok EPIN zirkón (1 ampulka 300-500 ml vody) a dať do tienisté miesto asi týždeň. Stimulanty môžu byť ošetrené ihneď, ale povedzme, jeden deň po transplantácii. Potom potom, čo je rastlina prispôsobiť podmienkam v miestnosti - nesiem trvalé miesto. Prednostne na južnom parapetu. Alebo na akékoľvek iné, kde je slnko, (ale ak to je úplne úprimný, moja ruža takmer 2 roky žil na severného okná, Sun absolútne! Nebol vôbec! A rastú a kvitnú ako blázon!). Rovnako ako ja viem, ruža stále dávajú prednosť južnej slnečné miesta.

Ako zalievať ruže

Zalievanie - ako je pôda vyschne. Hojne vrhnúť závod po vysušení hlinené kómy. Na slnečných dní môžu byť napojená každý deň (za predpokladu, že sú rastliny na slnečnom parapete). Zalievanie cvičenie v dopoludňajších hodinách alebo večer, ku koreňom slnko nie je "varené".

Postrek - Je žiaduce, aby sprej každý deň (aj niekoľkokrát denne). Vlhkosť zabraňuje spider roztočov na rastlinách. Niekedy zlé umývacie zariadenie Teplá sprcha (alebo ako niektorí volali "horúcu sprchu", tj., Teplota vody niekde TS42 40 stupňov). Ak máte možnosť, a potom som urobil tento postup raz týždenne. Rastliny to milujú. Po týchto vodných procedúr, treba rastliny ponechané v kúpeľni sušiť v čo najväčšej miere. Rastlinám v znení platnom v "The Boys".

hnojenie ruží

Ruže potrebujú byť kŕmené a pol - dva mesiace po transplantácii, kedy bola vykonaná. Ak ruže dodaný v novom hrnci, zadržaním časti staré krajiny, krmivo môže byť za mesiac. Hnojenie je povolené iba na pozemné zvlhčovanie, v období aktívneho rastu - od marca do septembra. dobrá spätná väzba hnojivo spoločnosť Pokon, Agricola, Fertikov (Kemira), Merry Flower a ďalšie môžu byť kombinované hnojivo pre ruže :: Vo špeciálne hnojivo pre ruže alebo hnojivo pre dekoratívne a kvitnúce, črepníkové rastliny a záhradné kvety sú používané ako hnojenie. na začiatku rastu, aby sa kŕmenie dusíkaté drogy, t. j. na list rast (napr., rast uniflora), a za mesiac hnojivo s draslíka a fosforu (pre kvitnutie, napr uniflora púčik).

Všetky typy hnojív na riedenie podľa návodu, dávka neprekročila zdroj ružami každé dva týždne, alebo častejšie, ako je raz týždenne, ale už sa zriedi hnojivo v polovičnej dávke. Hnojivo je možné aplikovať vo forme peliet alebo tyčí. Ale ja dávam prednosť tekuté hnojivo.

Nožnice na ruže a transplantácie

Koncom februára, začiatkom marca, orezávať kríky. tvorí Aj podľa ľubovôle. dostatočne krátky. Tento rok sa voda a ostrekovacie kríky droga "Športovec" (podľa inštrukcií) spomaliť rast rastlín. Výsledok - veľmi pozitívny. Ponecháva stále svetlé, tmavé a kríky boli dosť dlho na to byť kompaktné.

Transplantácia sa zvyčajne každoročne v čerstvej pôde v mierne väčšom hrnci. V prípade, že hrniec, a tak nie je malý, môžete nahradiť iba vrchnú vrstvu Zeme, a aby transplantácia povedať, za rok.

škodcovia ruží

ruže izbu

Medzi najčastejšie škodcu, ktorý sa nachádza na ruže - tento pavúk mite. Jemná hnedý hmyz v počiatočnej fáze infekcie rastliny sotva viditeľné. V neskorších štádiách ochorenia - rastliny pokryté pavučinu, ktorá je už celkom jasne možno vidieť pohybujúce sa nahnedlý bod. Pre detekciu škodcu v počiatočnej fáze vývoja, by mal byť aspoň pár krát týždenne kontrolovať rastlinu. V prvom rade starostlivo skontrolujte spodnú stranu listov. V tomto prípade by nemal byť zanedbávaný a vonkajšia strana listu, ktorý môže byť videný ako sfarbené škvrny alebo dokonca bodu, ktorý môže tiež obsahovať prítomnosť roztoče. Len čiastočný žltnutie listov môže indikovať prítomnosť škodcov.

Metódy pre boj spider roztočov - sprej rastliny s roztokom alebo aktellik fitoverm (zriedenej podľa pokynov). Chovám Jedna ampulka 500 ml vody. Aktellik fitoverm nepochybne silnejší, ale druhý nemá tak silný chemický zápach. Spray liberálno veľmi zvláštnu pozornosť, sa spodnej strane listov. Sprej by mal byť na balkóne (v bezvetrí), alebo v kúpeľni. Odchod rastlinu tam až do úplného alebo maximálnej možnej sušenie. Urobil som túto procedúru doslova 4-6 dní. Asi 3-4 krát. A potom, ako preventívne opatrenie, iba 2-3 týždne.

ruže v zime

Moje ruže sú v zime úplne rovnako ako zvyšok rastliny. To znamená, že na parapete. Na mojom parapete zvyčajne udržuje teplotu v blízkosti 13 stupňov. Je to dosť, aby nie "plešatý", ale nerastie. Moje kríky sú zelené, škodcu-zdarma (pre nich dobré, že je príliš studená!). Som zalievanie menej často ako v lete. Len pozor, že listy nespadol (nie podvyadali). Zvyčajne to dopadá nie je toľko vody raz za týždeň. Niekedy som umyť alebo sprej rastliny s teplou sprchou. V zime rastliny nemajú hnojiť a nemajú orezať.

variabilita farba ruží

Niekedy je nutné dodržať zmenu farby z ruže kvetov. To platí najmä žltých odtieňov. Napríklad kúpiť jasne žltú ružu a druhý rozkvet, ktorý produkuje vyblednuté kvety. Alebo oranžové kvety inklinujú k vyblednutiu. Aký je dôvod, považujem za ťažké odpovedať. Možno, že sa kyslosť pôdy, alebo obväzy, alebo s osvetlením. Avšak, som si všimol, že po zalievanie Športovec rastliny, kvety a listy ruže stala živšie.

Listy sa stal tmavo zelené a kvety našli pôvodnú farbu. Ale je to len môj postreh. Viac, som si všimol, že v budúcom kvitnutia (po zakúpení) Zmeňte ruží. Oni nie sú tak elegantné ako pri nákupe. Stále froté - chlpatý. A napriek tomu, biele ruže kvety inklinujú zeleň (ale stále mi záhadou, prečo tomu tak je).

autorom barsuchok

Delež v družabnih omrežjih:

Podobno
© 2022 ProSadGuru.com